Tykkää meistä!

Miten valmistaudun hoitoon?

Monella tärkein syy varata aika vastaanotolle on kipu. Toinen tulee huimauksen takia ja kolmas hakee neuvoja liikkumisen tai urheilusuorituksen parantamiseen. Vastaanottokäynnin alussa kysymme tarkkaan vaivasi taustasta, kestosta ja mahdollisesti muista vaikuttavista tekijöistä.

Kartoitamme yleistä terveydentilaa sekä sairaus-historiaa. Omat lääkärinlausunnot ja reseptit on hyvä ottaa ensimmäisellä kerralla mukaan. Lisäksi mahdolliset röntgen- tai magneettikuvat kannattaa tuoda vastaanotolle, ne helpottavat usein hoidon suunnittelua merkittävästi.

Itse tutkimis- ja hoitotilanteessa ollaan usein alusvaatteisillaan tai lyhyissä urheilushortseissa ja/tai -topissa, joten tähän kannattaa varautua. Esimerkiksi alaselkää tutkiessa koputellaan jalkojen refleksit ja testataan ihotunnot.

Huom! Flunssaisena tai infektion ollessa päällä aika kannattaa siirtää tervehtymiseen saakka. Käsittelystä johtuvat kivut saattavat pahentua infektion myötä ja harjoitteita tehdessä syke saattaa nousta selvästi, mikä ei ole sairaana suositeltavaa.